BU DA MI GOL DEĞİL?


Sevgi kalpte başlar. Hayata bakışın, oturuşun, kalkışın, kısacası bilinçli kararlarındır sevgiyi anlamlı kılan. Kalbinle beslemelisin, büyütmelisin ki sevgiyi, o da bilincini açsın. Açık olsun yüreğin yaratıcının değer verip evrende var ettiği her zerreye. Ötekileştirmediğin, değişik kimlikler içinde değerlendirmediğin, yargılamadığın, yerden yere vurmadığın bir bilince eriş.

Sevgi kalpte başlar. Davranışlarındır sevginin çiçek açan, yediveren kokularla bezeli tarafı. Evreni mis gibi kokularla doldur. Sevgini davranışlarınla süsle. Görmezden gelmediğin, kin beslemediğin, görünce küfretmediğin, içinden hadi canım sende demediğin, birleştirdiğin, herkesi her şeyi bir bildiğin bir evren oluştur çevrende. Bu sefer sen örnek ol, birinin başlatmasını bekleme, takip etmek yerine sen başlat bu sefer ve bırak diğerleri senin arkandan gelsin. Her biri adım adım senin açtığın sevgi yolunda ilerlesin.

Sevgi kalpte başlar. İçinde var olduğun Anadolu toprakları ne büyük sevgiler, ne büyük yürekler büyüttü yüreğinde. Sabah kalktığında Yunus Emre ol bütün evren seninle uyansın, öğle vakti Mevlana ol herkesin hayatı seninle kolaylaşsın, akşam vakti Karacaoğlan ol, ol ki bütün gece sevgin evreni aydınlatsın. Ferhat’la Şirin ol, Aslı ile Kerem ol, anneyle çocuk ol, en basit haliyle sevgi ol yüreklerde. Sevgiyle besle her şeyi, her zerreyi. Devlet adamıysan halk ol, ol ki vatan sevgisi daha da büyüsün yüreklerde. Asker ol, şehit ol, ol ki anlayasın kaybettiğinin yerinin doldurulamayacağı gerçeğini. Her şeyden önce insan ol, ol ki hayata uyandığın her gün, hırslarının, gaflet uykularının, olumsuzlukların ve kötü yanının seni ele geçirmesine izin vermediğin bir gün olsun.

Sevgi kalpte başlar. Şüphe yok ki yüce Allah (C.C.) elbet koruyacaktır yarattığı her zerreyi ancak ondan önce sen koru onun gücüne hürmeten yarattığı her şeyi. Yaratılanı sonsuz sev yaratandan ötürü. Önce sen anla, önce sen paylaş, önce sen yardım et, hangi dinden olursa olsun önce sen dualara eşlik et, et ki evren hepimiz adına daha yaşanabilir bir yer olsun. Bana ne! deme, açı da anla toku da, varlığı da bil yokluğu da, acıyı da bil, sevinci de, sen her duyguyu doyasıya yaşa, yaşa ki seni gören herkes yaşamak için bir ümit bulsun yüreğinde. Kucaklayan, paylaşan, hoş gören,  dengeleyen, seven, besleyen, adalet eden, ümit eden, yardım eden, destekleyen hep sen ol. Bu zincir senden başlasın bu sefer ve bütün evrene yayılsın.

Sevgi kalpte başlar. Görebileceğin en verimli topraktır düşünceler. Öyle verimlidir ki, düşünce toprağı ne ekersen ek binlerce katını serer önüne hayat boyu. İşte bu sebeple dikkat et ne ektiğine. Kavga, hırs ve intikam yerine sevgi, saygı ve hoşgörü ek düşüncelerine ek ki daha da çoğalsınlar. Bu verimli toprağı en iyi hali ile kullan, boşa harcama bu sınırlı zamanı, yabana atma senin sevgine başkalarının ihtiyacı olduğu fikrini, paylaş yüreğindekini, en samimi en içten halinle davran çevrendeki her varlığa, unutma onlar da senin olduğun kadar muhtaç ekmeğe ve suya. 

Sevgi kalpte başlar. Yalnız olma. Tüm bunları yaparken yanında biri olsun. Elini tuttuğun, hayalini kurduğun, çok arayıp bulduğun, sevginle koruduğun, dokunmaya korktuğun, zarar gelmesin diye el üstünde tuttuğun, gözlerine saatlerce baktığın, kalpten kalbe aktığın, hayat ateşini yaktığın, koca bir ömrü birlikte yaşadığın, üzüldüğünde ağlaştığın, sevindiğinde birlikte çağladığın, kuru ekmeği paylaştığın, aynı ruhta yaşadığın biri olsun. Öyle derin yaşa ki, yaşadığın evrenle bir olsun. Sadece bugün değil her günün sevgiyle dolsun.

Olgunlaşan ruhumuzun önemli mimarları, sevgililer gününüz kutlu olsun. 

Mustafa BAYINDIR

Yorumlar